انواع خم کاری؛ روش های خم کاری ورق
به فرایندی که در آن بر ورق فلزی نیرویی اعمال میشود و ورق در یک زاویه مشخص خم و در نهایت شکل دلخواه را میگیرد خم کاری ورق میگویند. در تعریف دیگر به تغییر فرم ظاهری فلزات هم خم کاری ورق گفته شود. نکته مهمی که در انواع روش های خم کاری ورق وجود دارد غیر کشسان بودن فرایند خمکاری است. در خمکاری حجم ورق ثابت میماند و تنها شکل ظاهری ورق تغییر میکند. هنگام انجام انواع خم کاری ورق مهم است که فرد دارای مهارت و دقت بالا باشد. در انواع خم کاری ظرفیت خم کاری به میزان کربن آنها بستگی دارد. فراموش نکنید ظرفیت خمکاری ورق با میزان کربن رابطه عکس دارد؛ اگر میزان کربن زیاد باشد قابلیت خم کاری کاهش مییابد و اگر درصد کربن بالا باشد در فرایند خمکاری احتمال شکنندگی زیاد است.
خمکاری استیل
خمکاری استیل فرآیندی حیاتی در شکلدهی ورقها و لولههای استیل به اشکال مورد نظر است. این فرآیند شامل استفاده از دستگاههای خمکاری مختلف از جمله دستگاههای دستی، هیدرولیکی و CNC میشود، تا قطعات استیل را با دقت و تکرارپذیری بالا خم کنند. در خمکاری ورق استیل، توجه به عواملی مانند نوع فولاد، ضخامت ورق، زاویه خم و شعاع خم از اهمیت بالایی برخوردار است. انتخاب صحیح ابزار و تکنیک خمکاری، همراه با کنترل دقیق پارامترها، تضمین میکند که قطعه نهایی دارای کیفیت مطلوب، بدون ترک خوردگی یا تغییر شکل نامطلوب باشد و بتواند در کاربردهای مختلف صنعتی، ساختمانی و تزئینی مورد استفاده قرار گیرد.
نکات مهم انواع خم کاری ورق
در روش های خم کاری ورق تغییر شکل ایجاد شده دائمی است. فراموش نکنید فرایند خم کاری نیاز به مهارت بالا و تخصص دارد. رعایت نکات زیر به بهتر پیش رفتن مراحل خم کاری کمک میکنند:
- در صورت نیاز به ایجاد حفره باید بین محل ایجاد حفره و خم فاصله استاندارد رعایت شود تا قطر و شکل ثابت بماند.
- در خمکاری انواع ورق برای اینکه ورق فولادی یا فلزی به شکل دلخواه در بیاید، در طراحی سنبه باید عرض سنبه از ورق موردنظر بیشتر باشد.
- زاویه خمش و شعاع باید متناسب انتخاب شوند. زیاد بودن زاویه خمش و شعاع باعث برگشتپذیری ورق میشود.
- در انواع روش های خم کاری ورق باید از ورقهای فلزی مناسب با مقاومت و انعطافپذیری کافی استفاده شود.
- یکی از نکات مهم در انواع خم کاری ورق انتخاب ابزار درست و اصولی خم کاری است.
- ۲ بازديد
- ۰ ۰
- ۰ نظر