آبرو


قیمت آبرو گالوانیز؛ فروش انواع آبرو:

به دلیل گسترده بودن شرایط محیطی، تولید آبرو های نیز در انواع گسترده تری انجام می شود تا هر منطقه ای توانایی استفاده از آبروی مخصوص خود را داشته باشد. تقسیم بندی آبرو ها بر اساس ابعاد، جنس، کلاس و طرح آن ها می باشد که قیمت آبرو گالونیزه را هم تحت تاثیر قرار می دهند. از جمله عواملی که در تولید آبرو های گالوانیزه با بالا ترین کیفیت باید رعایت گردد، استحکام لازم، مطابقت آبرو با هر گونه شرایط و همچنین در برابر مواد شیمیایی مقاوم می باشد.

آبرو های گالوانیزه در دو دسته کلی یک طرفه و دو طرفه به بازار عرضه می شوند و می توان آن ها را در بازار فولاد یا آهن آلات به راحتی یافت. بسته به به نوع بازار قیمت آبرو گالوانیزه می توان متفاوت باشد. توجه داشته باشید که نمی توان برای آبرو ها قیمت ثابتی را اعلام کرد چرا که نرخ آن بر اساس طول و ضخامت آن تعیین می شود. هم اکنون که استفاده از این محصول بسیار ضروری شده و عامل دوام سازه ها است، تولید و عرضه آن با سرعت بیشتری در حال انجام است و به طور کل، بازار آن با رونق خوبی مواجه شده است.

این محصول در همان ابتدای تولید از بازدید خوبی مواجه شد و به عنوان یک ابزار ساختمان پیشرفته و ارزان، در مدت خیلی کمی با استقبال انفجاری مواجه گردید و این موضوع منجر به تولید انواع بیشتری از این محصول شد. رفته رفته این آبرو ها،شکل و شمایل جذاب تری به خود گرفتند تا جنبه نما و تزئینی نیز برای سازه ها داشته باشند. به علاوه افراد در صورت عدم پسند آبرو ها، می توانند طرح خود را با هر گونه جنس و رنگ به تولیدی ها سفارش دهند.

جمع‌بندی

مقدار هزینه ای که بابت آبرو ها پرداخت می شود کمترین هزینه ها در ساخت و ساز هستند و نسب به مصالح دیگر، هزینه خیلی کمتری برای آبرو ها پرداخت می شود‌. لازم است بدانید که فاکتور های بسیار زیادی در تعیین قیمت آبرو گالوانیزه و انواع دیگر آن موثر اند که از جمله آن ها می توات به نرخ ارز، مواد اولیه، صادرات و واردات، متراژ و ابعاد هستند.

لازم است که افراد جهت گرفتن قیمت آبرو گالوانیزه و خرید از کارشناسان در خرید آبرو ها مشورت بگیرند و بنابر نظر آن، مناسب ترین آبرو را تهیه کنند و از خری خودسرانه آبرو ها بدون در نظر گرفتن شرایط محیط و ساختمان پرهیز کنند. با مراجعه به وب سایت دالفا تولیدکننده انواع پروفیل های فلزی، فلاشینگ و پوشش های سقفی، می توانید علاوه بر مناسب بودن قیمت آبرو گالوانیزه آن را با کیفیت مناسب تهیه کنید.

آبرو آلومینیومی


کاربردهای اجرای آبرو آلومینیومی

همان‌طور که اشاره شد ناودان‌ها ابزار کاربردی مشهوری هستند که با نام پروفیل آبرو در صنعت شناخته می‌شوند. معمولاً مهم‌ترین دلیل اهمیت نصب آبرو آلومینیومی برای هدایت آب باران یا برف بر روی شیروانی‌ها است. می‌توان گفت که کنترل، جمع‌آوری و انتقال آب باران و برف از کاربردهای مهم پروفیل‌های آبرو است. به‌طورکلی ساخت محیط‌های گاوداری، مرغداری و گلخانه، پارکینگ و سقف آن برای مدیریت جریان آب، اتصال روی ساندویچ پنل‌های سقفی، ساخت درب‌های mdf و چوبی و درنهایت انواع سقف شیروانی و غیر شیروانی با پروفیل آبرو انجام می‌شود.

مزایای اجرای آبرو آلومینیومی

بد نیست بدانید که جهت انتخاب پروفیل آبرو سه عامل اصلی را باید در نظر گرفت که عبارت‌اند از: موقعیت ساختمان، نوع ساختمان و شکل ظاهری پروفیل‌ها. در واقع طیف گسترده‌ای از پروفیل‌های آبرو متناسب با نیازهای هر پروژه وجود دارد. اصولاً شما می‌توانید بر اساس جنس و شکل پروفیل آبرو انتخاب بهینه‌ای داشته باشید.

به‌طورکلی مقاومت بالا در برابر تغییرات جوی و شرایط نامساعد محیطی، وزن سبک، دوام و طول عمر بالا از جمله مزایای اجرای آبرو آلومینیومی هستند. همچنین باید گفت که قیمت آبرو آلومینیومی در مقایسه با انواع گالوانیزه و مسی کمتر و کاملاً مقرون‌به‌صرفه‌تر است. از دیگر دلایل اهمیت نصب آبرو آلومینیومی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • جذابیت ظاهری: آبرو آلومینیومی مانند نوع مسی و آبرو فولاد ضدزنگ دارای ظاهر شیک و مدرن بوده و در حقیقت اجرای آبرو آلومینیومی جذابیت بصری ساختمان را افزایش می‌دهد.
  • هزینه نگهداری کم: یکی دیگر از دلایل اهمیت نصب آبرو آلومینیومی این است که در مقایسه با آبروهای وینیل آبروهای آلومینیومی، مسی و فولادی کمتر در معرض آسیب‌های خارجی هستند و نیاز کمتری به تعمیر یا تعویض دارند.
  • مزایای اقتصادی: همچنین در بین انواع آبروهای فلزی قیمت آبرو آلومینیومی بسیار اقتصادی و مناسب است. البته باید گفت که انواع دیگر آبروهای فلزی باوجود قیمت بالاتر از نوع آلومینیومی به دلیل دوام بالا و هزینه نگهداری کم در بلندمدت گزینه‌هایی اقتصادی محسوب می‌شوند.
  • مزایای زیست‌محیطی: یکی دیگر از نکات مهم درباره اجرای انواع آبرو فلزی و از جمله اجرای آبرو آلومینیومی مزیت‌های زیست‌‌محیطی آنان است. آبروهای فلزی مانند آلومینیوم، فولاد و مس بدون کاهش کیفیت قابلیت بازیافت چندباره دارند که به همین علت نقش مؤثری در کاهش اثرات مخرب بر محیط‌زیست دارند.

آبرو گالوانیزه


کاربرد آبرو گالوانیزه چیست؟

همان‌طور که پیش‌ازاین نیز اشاره شد آبرو گالوانیزه یکی از اجزای حیاتی در صنعت ساختمان‌سازی است که نقش مهمی در انتقال آب باران از سقف دارد. از مهم‌ترین موارد کاربرد آبرو گالوانیزه که از به‌کاربردن انواع آن به دست می‌آید می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

۱. هدایت آب باران از سقف ‌ها

همان‌طور که پیش‌ازاین نیز اشاره شد، مهم‌ترین کاربرد اجرای آبرو گالوانیزه، هدایت و جمع‌آوری آب باران از سقف‌ به سمت نقاط تخلیه است. این انتقال آب باعث می‌شود تا آب در سقف به‌صورت راکد باقی نماند و به سقف آسیب نرساند. وجود برخی از لکه‌های رطوبتی بر روی سقف و دیوار خانه‌ها به علت آن است که در هنگام ساختمان‌سازی از آبرو گالوانیزه استفاده نشده است. شکل ویژه برخی از مدل‌های آبرو آن را برای استفاده در محیط‌هایی که شدت بارندگی در آن‌ها زیاد است و نیاز به تخلیه پرسرعت آب دارد مناسب کرده است.

۲.کاربرد آبرو گالوانیزه؛ حفاظت از لبه‌ های سقف و سازه‌ ها

اجرای آبرو گالوانیزه به علت آنکه نقش حمایتی برای لبه سقف ساختمان‌ها دارد ضمن آنکه سقف را از آسیب‌هایی مانند پوسیدگی و زنگ‌زدگی که از تماس مستقیم با آب حاصل می‌شود در امان نگه می‌دارد؛ از بروز سایر آسیب‌های وارده به سقف نیز جلوگیری کرده و ظاهر زیبایی به آن می‌بخشد.

۳. کاربرد در ساختمان‌ های صنعتی

اجرای آبرو گالوانیزه در ساختمان‌های صنعتی مانند کارگاه‌ها و سوله‌ها نیز رایج است. ازآنجایی‌که کارگاه‌های صنعتی سقف‌های بزرگی دارند و هدایت آب در آن‌ها مشکل است انتخاب نوع مناسب آبرو که توانایی تخلیه آب با سرعت بالا را داشته باشد اهمیت ویژه‌ای دارد. گالوانیزه فلز مقاومی در برابر آسیب‌های وارده و همچنین بدون واکنش در برابر تماس دائمی با مواد شیمیایی موجود در این مکان‌ها است.

۴. استفاده در ساختمان ‌های مسکونی

کاربرد آبرو گالوانیزه در ساختمان‌های مسکونی مربوط به مدیریت جریان آب باران موجود بر روی سقف و همچنین جلوگیری از نفوذ آب به دیوارهای داخلی و خارجی ساختمان می‌شود. همین امر میزان آسیب‌های وارده به ساختمان را تا حد زیادی کاهش می‌‌دهد. بهترین نوع آبرو گالوانیزه برای ساختمان‌های مسکونی مدل لندن و نیم‌گرد است تا علاوه بر انتقال آب، ظاهر زیبایی نیز به ساختمان بدهد.

۵. اجرای آبرو گالوانیزه؛ کاربرد در پروژه‌ های زیر ساختی

یکی از مهم‌ترین کاربردهای آبرو گالوانیزه در پروژه‌های زیرساختی است. در سیستم زهکشی شهری این آبروها برای جمع‌آوری آب باران از سقف‌ها و معابر عمومی کاربرد دارند. در سیستم‌های راه‌سازی نیز از آبرو گالوانیزه برای هدایت آب از سازه‌های جانبی یا پل‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرند.

۶. استفاده در سازه‌ های موقت

یک مورد دیگر از کاربرد آبرو گالوانیزه در سازه‌های موقت مانند غرفه‌های نمایشگاهی یا آلاچیق‌ها است. وزن سبک این سازه‌ها و همچنین نصب آسان و جلوگیری آن از ورود آب باران به بخش‌های داخلی سازه از مهم‌ترین دلایل محبوبیت اجرای آبرو گالوانیزه است.

۷. کمک به حفظ محیط زیست

اجرای آبرو گالوانیزه علاوه بر مدیریت آب، می‌تواند به هدایت و جمع‌آوری آب باران برای مصارف مختلف نیز کمک کند. از این آب جمع‌آوری شده می‌توان برای مصارفی مانند شست‌وشو و همچنین آبیاری استفاده کرد. گذشته از این با جمع‌آوری آب باران و جلوگیری از جاری‌شدن آن می‌توان از فرسایش خاک نیز جلوگیری کرد.

خم‌ کاری ورق


پارامترهای مهم در انواع خم کاری ورق

در فرایند خمکاری ۵ پارامتر مهم داریم که قبل از آشنایی با انواع روش خمکاری به بررسی این ۵ پارامتر می‌پردازیم. پارامترها عبارت‌اند از:

  • شعاع خم: در خم کاری شعاع خم در سه دسته خارجی، متوسط و داخلی قرار می‌گیرد. قالب استفاده شده و زاویه خمش توسط پارامتر شعاع خم مشخص می‌شود.
  • ضخامت مواد اولیه: در انواع خم کاری ورق باید به ضخامت مواد اولیه توجه شود. هر چقدر ضخامت بیشتری داشته باشد مواد اولیه، در فرایند خم‌کردن باید از نیروی بیشتری استفاده شود.
  • زاویه خم: باتوجه‌به ضخامت ورق و کاربرد آن پارامتر زاویه خم مشخص می‌شود.
  • طول لبه نسبت به منطقه خم: این پارامتر مشخص می‌کند که از چه روش و دستگاهی برای خمکاری استفاده شود. جهت تعیین میزان فشار وارده بر ورق فلزی برای خم کردن این پارامتر تعیین‌کننده است.
  • عرض ورق: عمق خم کردن قالب استفاده شونده و مکان و نقطه اصلی اعمال فشار بستگی به پارامتر عرض ورق دارند.

روش های خم کاری ورق

باتوجه‌به ضخامت جنس ورق استفاده شده و طرح موردنظر روش های خم کاری انواع ورق های فلزی متفاوت است و روش‌های مختلف و دستگاه‌های کاربردی متفاوتی وجود دارد. باتوجه‌به این موارد خمکاری ورق به دو روش کلی انجام می‌شود که عبارت است از:

  • خم کاری با سرد کردن ورق
  • خم کاری با گرم کردن ورق

روش اعمال نیرو به ورق و نوع نیروی وارد شده تفاوت اصلی در انواع روش‌های خمکاری است. براین‌اساس روش‌ های خم کاری ورق عبارت‌اند از:

۱. انواع خم کاری ورق؛ خم کاری چرخشی

در خم کاری ورق به روش چرخشی دستگاه مجهز به دو تکیه‌گاه منحنی است که این دو تکیه‌گاه بر روی یک محور به یکدیگر متصل می‌شوند. ورق موردنظر در خم کاری چرخشی بر روی محور قرار می‌گیرد و نیروی فشار تحت پرس به شکلی وارد می‌شود که دونیم دایره به هر سمت چرخیده و زاویه تشکیل می‌دهند. ورق فلزی موردنظر که بر روی این دو نیم‌دایره قرار دارد تحت همان زاویه خم می‌شود. در روش خم کاری چرخشی رایج‌ترین نوع دستگاه دارای ۲ رول نیم‌دایره شکل است؛ اما در بازار دستگاه‌هایی هستند که از یک رول نیم‌دایره تشکیل شدند.

۲. خم کاری فشاری

در بین روش های خم کاری ورق، روش خم کاری فشاری داریم. این نوع خم‌کاری برای لوله‌های فلزی کاربرد دارد. در خم کاری فشاری قالب ثابت است و محور لغزان به‌دور قالب در حال چرخش است که با این فرایند لوله به داخل قالب فشار داده می‌شود.

۳. رایج ترین روش خم کاری ورق؛ خم کاری پرسی

در میان انواع روش های خم کاری فلزات رایج ‌ترین روش خم کاری پرسی است. برای ایجاد خم‌های  U شکل با کمک دستگاه پرس به ورق تخت فلزی نیروی لازم اعمال می‌شود. باتوجه‌به نحوه قرارگیری قالب U شکل در پایین دستگاه و سمبه U شکل سنگین در بالای دستگاه، ورق فلزی صاف داخل قالب قرار می‌گیرد و نیرو از بالا توسط سمبه بر ورق اعمال می‌شود. در روش خم کاری پرسی از دستگاه کمپرسور جهت اعمال نیرو استفاده می‌شود که دستگاه کمپرسور انواع مختلفی مانند پنوماتیکی، هیدرولیکی و مکانیکی دارد. برای خم‌شدن قطعات کوچک فلزی از دستگاه پرس پنوماتیکی استفاده می‌شود. اگر نیاز به فشار کمتری باشد از دستگاه پرس مکانیکی کمک گرفته می‌شود.

فناوری برش لیزر


انواع دستگاه‌های برش لیزر فایبر

به‌طورکلی این نوع فناوری برش لیزری فایبر به دودسته دستگاه لیزر فایبر کنترل عددی و دستگاه لیزر فایبر دستی تقسیم می‌شود که هرکدام از این دستگاه‌های برش لیزر فایبر ویژگی‌های خاصی دارند. در برش‌کاری و حکاکی، به طور معمول از سیستم کنترل عددی استفاده می‌شود و برای زنگ‌زدایی و جوش لیزری از دستگاه‌های دستی استفاده می‌شود. قسمت‌های اصلی که در تشکیل دستگاه برش لیزر با فناوری فایبر نقش دارند، عبارت‌اند از:

  • اپتیک شامل سورس لیزر، فیبر نوری انتقال لیزر و هد برش
  • الکترونیکی شامل کنترلر و درایورها
  • مکانیکی شامل شاسی، ریل‌ها، رک و پینیون و موتورها

مزایای فناوری برش لیزری فایبر

فناوری برش لیزری فایبر برای ساخت و برش انواع فلزات، عملکرد بی‌نظیر و فوق‌العاده‌ای دارد. برش لیزر فایبر توانایی ارائه خروجی‌های بهینه شده را دارد. در مقایسه با سایر روش‌های برش لیزری، لیزرهای فیبر نتایج باکیفیت بالاتری را با سرعت بیشتر و مصرف مواد کمتری ارائه می‌دهند.

  • جدیدترین و پیشرفته‌ترین دستگاه برش لیزری
  • قابلیت سازگاری با همه صنایع
  • قابل‌استفاده بر روی انواع فلزات
  • سازگاری با طول‌موج‌ها، دامنه‌ها و سرعت‌های مختلف
  • کارایی با سرعت بالا
  • افزایش کارایی با کاهش زمان نصب و راه‌اندازی
  • توان خروجی بالا و کیفیت پرتو
  • مصرف انرژی کمتر و کاهش هزینه‌های جاری
  • کاهش زمان راه‌اندازی و توقف
  • آسیب حرارتی کمتر
  • کیفیت بهتر در لبه‌های کار

نمای استرچ متال


ویژگی‌های سقف کاذب استرچ متال

سقف کاذب استرچ متال دارای ویژگی‌ها و مشخصات فنی منحصربه‌فردی است که این نوع سقف را به یکی از بهترین و کارآمدترین انواع سقف های کاذب فلزی برای انواع ساختمان‌ها تبدیل کرده است. این سقف‌ها از ورق‌های فلزی استرچ متال ساخته می‌شوند.

همان‌طور که در ابتدای مقاله به آن اشاره کردیم، استرچ متال ورق‌هایی با ضخامت بسیار کم و وزن سبک هستند که در فرایند تولید، ورق‌های ضخیم فلزی از طریق کشش، به‌صورت چشمگیری نازک شده و طول آن‌ها افزایش می‌یابد. در نتیجه ورق‌هایی با انعطاف‌پذیری و قابلیت شکل‌پذیری بالا تولید می‌شوند. استفاده از استرچ متال در سقف کاذب، باعث ایجاد ویژگی‌ها و مزایای بسیاری شده است که در ادامه به بررسی بیشتر آن‌ها می‌پردازیم.

۱. بارزترین ویژگی سقف کاذب استرچ متال؛ وزن سبک

سبک بودن یکی از بارزترین ویژگی‌های سقف کاذب استرچ متال است که به دلیل استفاده از ورق‌های فلزی بسیار نازک و سبک در ساخت این نوع سقف‌ها است. ورق‌های استرچ متال به‌کاررفته در این سقف‌ها، دارای ضخامتی در حدود ۰.۴ تا ۰.۸ میلی‌متر هستند. این در حالی است که وزن هر مترمربع از این ورق‌ها تنها حدود ۷ تا ۱۰ کیلوگرم است.

باتوجه‌به این مقادیر کم، وزن کلی این سقف‌ها بسیار سبک‌تر از اکثر انواع سقف‌های کاذب دیگر مانند سقف‌های گچی یا سنگی است. سبکی سقف کاذب استرچ متال، مزایای زیادی را به همراه دارد. از جمله می‌توان به کاهش بار وارده بر سازه، آسانی نصب و حمل‌ونقل، امکان نصب روی تیرهای با دهانه بزرگ‌تر و کاهش هزینه‌های ساخت اشاره کرد.

۲. قابلیت نصب سریع و آسان

قابلیت نصب سریع و آسان از دیگر ویژگی‌های منحصربه‌فرد سقف کاذب استرچ متال است که آن را برای پروژه‌های ساختمانی بسیار کارآمد کرده است. باتوجه‌به این نکته که این نوع سقف کاذب دارای اجزا و قطعات استاندارد و پیش‌ساخته است، در محل ساختمان‌سازی برای نصب نیازی به عملیات پیچیده و زمان‌بر ندارد. وزن سبکی که استرچ متال در سقف کاذب دارد باعث شده است تا بار کاری نصب‌کننده‌ها کاهش یابد و عملیات نصب آسان‌تر شود.

به همین دلیل امکان نصب سقف کاذب استرچ متال تنها با یک یا دو نفر قابل‌اجرا است. همچنین طراحی ماژولار و اتصالات سریع باعث می‌شود تا مراحل نصب ساده و سریع پیش برود. استرچ متال در سقف کاذب باعث شده است تا برای نصب آن نیازی به مواد و تجهیزات سنگین و پیچیده نداشته باشید. به‌طورکلی با استفاده از این سقف‌ها می‌توان در زمان و هزینه پروژه‌های ساختمانی صرفه‌جویی قابل‌توجهی کرد.

۳. انعطاف‌پذیری و تنوع در طرح‌ها

انعطاف‌پذیری و تنوع در طرح‌ها یکی دیگر از ویژگی‌های بارز سقف کاذب استرچ متال است. ورق‌های استرچ متال در سقف کاذب، به دلیل فرایند تولید مبتنی بر کشش، انعطاف‌پذیری و قابلیت شکل‌پذیری بسیار بالایی دارند. همین ویژگی باعث می‌شود بتوان آن‌ها را به‌راحتی خم و منحنی کرد و انواع طرح‌ها و الگوها را روی آن‌ها ایجاد نمود.

با استفاده از این سقف‌ها می‌توان طرح‌هایی با اشکال هندسی، منحنی، موج‌دار و حتی طرح‌های سه بعدی را به وجود آورد که در انواع دیگر سقف‌ها امکان‌پذیر نیست. علاوه بر انعطاف‌پذیری بالا، تنوع رنگ‌ها و بافت‌های سطحی متنوع نیز باعث جذابیت بیشتر طرح‌ها و ایجاد زیبایی‌های بصری منحصربه‌فرد در این سقف‌ها شده است.

ساخت آبروگالوانیزه


ویژگی ‌های ظاهری آبروهای گالوانیزه

این ورق‌ها دارای ضخامت‌های ۰.۵۰ میلی‌متر، ۰.۶۰ میلی‌متر و ۰.۷۰ میلی‌متر هستند و به دو صورت هلالی و قوسی نصب می‌شوند. انواع آبرو گالوانیزه که ضخامت بیشتر از ۰.۷ میلی‌متر دارند باید فاصله پرین های سازه با رعایت درصد شیب به شکل چهارگوش در کارگاه‌های برش و خم ساخته ‌شوند.

ضخامت آبروهای گالوانیزه بین ۱ تا ۲ میلی متر است و با استفاده از ورق‌های گالوانیزه برای ساخت، باید محل اتصال توسط جوش‌کاری به صورت آب بند شده درآید. فاصله تسمه آبروهای گالوانیزه باتوجه‌به ضخامت آن‌ها تعیین می گردد. به علاوه یک نوع آبرو دیگر با عنوان آبرو مخفی وجود دارد که محل نصب آن میان خط الراس‌ها در سقف‌های شیروانی است و مانع از تجمع آب در این محل‌ها می‌شود.

ورق‌هایی که در ساخت انواع آبرو گالوانیزه استفاده می‌شود به سبب این که سقف ساختمان کاملا در معرض رطوبت برف و باران قرار دارد، از ساندویچ پانل برای ساخت آن‌ها استفاده می‌شود که کار هدایت آب را بر عهده دارد. استفاده از آبروهای گالوانیزه تنها محدود به سقف نیست و از آن‌ها در مجاری آب یا کناره‌های خیابان نیز استفاده می‌کنند.

انواع آبروهای گالوانیزه

آبرو گالوانیزه یا پروفیل آبرو یک نوع منحصربه‌فرد ندارد و در واقع انواع مختلفی از این نوع پروفیل در بازار آهن موجود است. در ادامه به بیان انواع آبرو گالوانیزه یا آبچکان پرداخته شده است.

۱. آبرو جعبه‌ای گالوانیزه

پروفیل‌های گالوانیزه یا ناودانی شیروانی دارای ضخامت ۱ میلی‌متر الی ۲ میلی‌متر هستند. درصورتی‌که در ساخت این نوع آبروها از ورق گالوانیزه استفاده شود باید نقطه محل اتصال با جوش آب‌بند شود و باتوجه‌به ضخامت آبرو فاصله تسمه آن به‌صورت دقیق مشخص می‌شود. نصب ناودانی شیروانی یا پروفیل‌های گالوانیزه اهمیت زیادی دارد و باید درست انجام شوند.

۲. انواع آبرو گالوانیزه؛ آبرو لندنی

آبرو گالوانیزه لندنی با نام‌های دیگر مانند پروفیل گرد و پروفیل فیتیله نیز شناخته می‌شود. کاربردهای آبرو گالوانیزه لندنی بیشتر برای پوشش سقف‌های شیروانی و سقف‌های وسیع‌تر است. در سقف‌های وسیع‌تر با متصل‌کردن پروفیل لندنی به یکدیگر سقف‌ها را پوشش می‌دهند. محبوبیت پروفیل لندنی یا گرد زیاد بوده و می‌توان گفت عامه‌پسند است.

یکی از مشکلات انواع آبرو گالوانیزه باتوجه‌به شرایط محیطی مورداستفاده می‌توان گفت خوردگی و آسیب‌پذیری این پروفیل است. در حقیقت می‌توان گفت این نوع پروفیل مقاومت زیادی برای زمان طولانی ندارد و باگذشت زمان دچار مشکلاتی مانند خوردگی می‌شود.

نمای فلاشینگ


انواع فلاشینگ ساختمان از نظر شکل ظاهری

بر اساس محل اجرای فلاشینگ ساختمان و شکل ظاهری، این متریال‌ها به چند دسته تقسیم‌بندی می‌شوند. همچنین فلاشینگ یا گاتر در ضخامت‌های مختلف وجود دارد که معمولاً ضخامت آن‌ها از ۴/. میلیمتر بیشتر است. انواع فلاشینگ ساختمان بر اساس شکل ظاهری عبارت‌اند از:

1. فلاشینگ یو شکل (U شکل)

فلاشینگ‌های یو شکل از اتصال دو صفحه با زاویه ۹۰ درجه ساخته می‌شوند. دو طرف لبه این نوع فلاشینگ به سمت داخل خم شده است. لبه‌های خم‌شده مانع ایجاد موج در ظاهر ساختمان می‌شود و در نتیجه اجرای فلاشینگ ساختمان یو شکل ظاهر نما یکدست و بدون نقص است.

از طرف دیگر این نوع فلاشینگ نسبت به انواع دیگر کاربرد بیشتری دارد و در بخش‌هایی مانند درزبندی ساندویچ پنل‌ها و پوشش حاشیه آن‌ها استفاده می‌شود. از دیگر ویژگی‌های فلاشینگ یو شکل استحکام و مقاومت بالای آن است.

۲. فلاشینگ مدل تاج

نوع دیگر فلاشینگ ساختمان، فلاشینگ تاج است که از سه بخش فلاشینگ زیره، رویه و فوم درزگیر ساخته شده است. اجرای فلاشینگ ساختمان مدل تاج نیز طرف‌داران زیادی دارد و این نوع گاتر با زاویه‌های مشخصی تولید و در بازار عرضه می‌شود.

نصب فلاشینگ در ساختمان از نوع تاج نیز برای پوشش موج ساندویچ پنل‌ها و آب‌بندی به‌کار می‌رود. همچنین برای پوشاندن سقف‌های دارای دو شیب فلاشینگ، مدل تاج کاربرد زیادی دارد.

۳. اجرای فلاشینگ ساختمان؛ فلاشینگ نمای نبشی

نوع دیگر فلاشینگ ساختمان بر اساس شکل ظاهری، مدل نبشی است. فلاشینگ‌های نبشی دارای لبه‌های خم‌شده به سمت داخل با خارج هستند که این لبه‌ها علاوه بر زیبایی، استحکام فلاشینگ را نیز تضمین می‌کنند. قبل از اجرای انواع فلاشینگ ساختمان از نوع نبشی، می‌توان آن را به دو شکل داخلی و خارجی رنگ‌آمیزی کرد. همانند فلاشینگ یو شکل، فلاشینگ نبشی نیز دارای زاویه ۹۰ درجه است.

4. فلاشینگ زد شکل (Z شکل)

آخرین نوع فلاشینگ بر اساس شکل ظاهری، فلاشینگ سه پله یا زد شکل است. اجرای فلاشینگ ساختمان نوع زد شکل یا سه‌پله می‌تواند به بهترین شکل از ورود آب به محیط موردنظر جلوگیری می‌کند. برای پوشاندن زیر و جلوی ساندویچ پنل‌ها از فلاشینگ‌های سه پله استفاده می‌شود.

انواع فلاشینگ ساختمان بر اساس محل اجرا نیز عبارت‌اند از:

  • فلاشینگ پنجره
  • فلاشینگ سقف
  • فلاشینگ نما
  • فلاشینگ روی دیوار

پانچ متال


انواع برش CNC روی ورق پانچ متال

برای ایجاد حفره‌ها یا همان چشمه‌ها روی ورقه‌های فلزی از دستگاه‌های مختلفی استفاده می‌شود که پرکاربردترین نوع آن‌ها دستگاه CNC است. انواع برش‌های CNC عبارت‌اند از:

  • برش CNC به‌وسیله لیزر
  • برش CNC به‌وسیله دستگاه‌ تیغه‌ای
  • برش CNC به‌وسیله واترجت
  • برش CNC به‌وسیله دستگاه پرس سنبه‌ای

بررسی ویژگی های نمای پانچ متال

یکی از جدیدترین نماهای ساختمانی نما پانچ متال است که به‌عنوان پوسته دوم روی نماهای ساختمانی اجرا می‌شود. این نوع نما ویژگی‌ها و مزایای منحصربه‌فردی دارد که موجب افزایش کاربرد آن در ساختمان‌سازی شده است. از مهم‌ترین ویژگی های نمای پانچ متال که در حقیقت مزایای آن هم حساب می‌شود می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سبک‌وزن بودن ورقه‌های پانچ متال موجب شده تا حمل این نوع ورقه‌ها و نصب آن‌ها راحت باشد.
  • نمای ساختمانی پانچ متال علاوه بر استفاده به‌عنوان نمای داخلی یا خارجی ساختمان یک عایق نوری و صوتی بسیار کارآمد است. برای ساختمان‌هایی که در معرض نور شدید خورشید قرار دارند نمای پانچ متال نور را به‌خوبی کنترل می‌کند.
  • یکی دیگر از مهم‌ترین ویژگی های نمای پانچ متال استقامت آن‌ها در برابر تغییرات جوی و شرایط محیطی است.
  • سهولت نگهداری و تمیزکردن نماهای پانچ متال
  • زیبایی و جذابیت بصری منحصربه‌فرد

انواع نمای کاربردی پانچ متال

باتوجه‌به ویژگی های نمای پانچ متال کاربرد آن در صنعت ساختمان‌سازی بسیار گسترده است. تنوع طراحی از دیگر ویژگی‌های نمای ساختمانی پانچ متال است. نمای پانچ متال در طرح‌های مختلفی وجود دارند که عبارت‌اند از:

  • نمای پانچ متال مربع: مناسب برای ساختمان‌هایی با وزن بیشتر، دارای مقاومت بسیار بالا و زیبایی بصری جذاب
  • نما پانچ متال گرد: بسیار محبوب و پرطرف‌دار، دارای انعطاف‌پذیری بالا
  • نمای پانچ متال شکاف‌دار: مورداستفاده در نمای بیرونی و داخلی مانند دفاتر پیشخوان، پنجره‌ها و فیلترها
  • نمای پانچ متال تزیینی: مورداستفاده برای دیوارهای جداساز درون دفاتر و ساختمان، دکوراسیون داخلی، پارتیشن، کف‌سازی و درب

نمای فلزی


نمای فلزی طرح دار؛ انواع ورق های فلزی طرح دار

انواع نماهای فلزی طرح‌دار به‌صورت گسترده در ساختمان‌های مسکونی، تجاری، صنعتی و …مورداستفاده قرار می‌گیرند. از نظر عملکرد و کاربرد ورق فلزی طرح‌ دار در نما، تنوع  بسیاری وجود دارد و با استفاده از انواع مختلف فلزات ساخته می‌شوند. فلزات پرکاربرد جهت ساخت نمای فلزی طرح دار شامل ورق‌های فولادی ضدزنگ، ورق‌های مسی، ورق‌های برنجی، ورق‌های آلومینیومی، ورق‌های فلزی عاج‌دار و ورق‌های گالوانیزه است.

در میان موارد بیان شده در بالا پرکاربردترین فلز در تهیه این ورق‌ها به علت استحکام و دوام و وزن سبک، ورق‌های آلومینیومی هستند. از سوی دیگر ورق‌های آلومینیومی نسبت به دیگر فلزات امکان ارائه انواع خدمات رنگی را دارا هستند. معمولی‌ترین کاربرد ورق فلزی طرح دار در نما عبارت از دیوارها و پارتیشن‌ها و نماهای مدرن است.

انواع نمای فلزی

نمای فلزی ساختمان دارای انواع مختلفی از قبیل نمای فلزی ساده که از ورق خام روی سطح نما استفاده می‌شود، فلاشینگ نما و یا نمای فلزی طرح دار است. نماهای فلزی طرح‌دار خود در دسته‌های مختلفی مانند پانچ متال و لیزر کات، نمای استرچ متال و… تقسیم می شوند. بیشترین کاربرد ورق فلزی طرح دار در نما برای  نمای ساختمان های غیرمسکونی است؛ ولی استفاده از نمای فلزی طرح دار در فضاهای داخلی همه ساختمان ها و لابی ها دارای کاربرد فراوانی است.

مقاله پیشنهادی:   نحوه اجرای نمای فلزی سه بعدی دیجیتال (Digital 3D)

این مدل از نمای فلزی مدرن به عنوان نمای فلزی ویلا امروزه در ویلاها نیز شناخته شده است. یکی دیگر از انواع نمای فلزی سیستم بام و نمای ایستادرز است. استفاده از ورق های فلزی با ضخامت زیر ۱ میلی متر برای استفاده در نمای فلزی و سقف شیبدار فلزی امروزه در مناطق مرطوب مانند شمال ایران، بسیار متداول شده است.

سیستم ایستادرز از جمله زیباترین سیستم های مورد استفاده در نما و بام شیب دار فلزی ویلاها است. یکی دیگر از انواع مختلف نماهای فلزی استفاده از ورق های فرم داده شده به شکل ذوزنقه، سینوسی طرح سفال، شادولاین و …است. این  نوع ورق ها بصورت رنگی در بازار موجود هستند و قابلیت رنگ پذیری بعد از نصب را نیز دارند.

این نوع ورق ها جهت استفاده در سقف شیبدار مناسب هستند. معمولا ورق‌ های موج دار از جنس گالوانیزه و ورق های فرم دهی شده، در ساختمان سازی و صنعت کاربرد زیادی دارند. از دیگر فلزات مورد استفاده در صنعت ساختمان استفاده از ورق های پانچ متال و طرح دار در دکوراسیون داخلی است. کاربرد ورق فلزی طرح دار به عنوان پارتیشن، تابلوهای راهنما و هندریل بسیار متداول است.